bimbopeter.blog.hu

Üdvözlök Mindenkit aki ellátogatott a weboldalamra! Ezt az oldalt alapvetően saját szórakozásomra hoztam létre, de szerepe van létrehozásában annak a gondolatnak is, hogy kipróbáljam milyen egy weboldalt szerkeszteni illetve folyamatosan fejleszteni! Természetesen a képek feltöltésének és a hozzátartozó kommenteknek egyik célja, hogy azokat így meg tudom mutatni az ismerőseimnek és barátaimnak. Sőt Ők maguk is le tudják majd gyűjteni azokat a fotókat amelyek számukra fontosak lehetnek. Ígyekszem folyamatosan feltölteni a képgalériákat mert az évek során tekintélyes mennyiségű kép készült amit be kell mutatni! Bármilyen észrevételt, amely az oldal szerkesztésével vagy tematikájával kapcsolatos szívesen látok! Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek! Bimbó Péter

GOOGLE kereső

Google


web Eoldal

Naptár

február 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Időjárásjelentés

Időjárás animációval

Felhőkép

Pictures

Látogatók száma

2008-12-06 DDRKT3 - Siófok

2008.12.13. 16:00 Scarabeo

Dél Dunántúli Regionális Kesser Találkozó 3

A mai napot a DDRKT3 rendezvényen töltöttük. Teljes nevén: Dél-Dunántúli Regionális Kesser Találkozó. Ez a 3. rendezvény amely megszervezésre került ebben a régióban. A rendezvényt már hetekkel korábban hírdették a neten, előre kellett regisztrálni magunkat a részvételre és a szervezett hajó kirándulásra is. Számításaim szerint az előjegyzett résztvevők száma megközelítette a 200 főt, de lehet, hogy túl is lépte azt.

Reggel 3/4 7-kor indultunk el Ceglédről és kb 1/2 9-re értünk le Siófokra a kikötőhöz a rendezvény helyszínére. Az időjárás egyenlőre kegyeibe fogadott bennünket, hűvös reggel volt, de abszolút elviselhető. Mikor megérkeztünk már jócskán voltak a bázison játékostársak. A szervezők némi késésben voltak, de ez elhanyagolható volt. A meghírdetett geomenü, (gulyásleves) előkészítése is javában zajott a tábori gulyáságyú közvetlen közelében:-) 9 óra magasságában elkezdődött a regisztráció a játékra. Türelmesen kivártuk a sorunkat majd elkezdtük a játékot közvetlenül a tábor sarkánál, ahol az 1. pont volt. A játék lényege röviden: minden ponton volt egy cédula. Rajta egy kérdés és 3 válasz. Minden válaszhoz volt társítva egy koordináta. A kiválasztott válasz koordinátáját kellett a GPS-be bepötyögni és elindulni felkutatni azt a következő pontot. Ha jól választottál akkor gyakorlatilag igen rövid idő alatt el lehetett jutni a játék végpontjához a siófoki Makovecz Imre tervezte templom bejáratához. Viszont ha rontottál akkor igencsak megnőtt a bejárt út hossza. Ilyenkor többször is ugyanahhoz a ponthoz is visszajuthattál. Mi is kb. 2 óra alatt és  kb. 7 km megtétlele után teljesítettük a versenyt és értünk vissza a táborhoz kb 1/2 12-re. (Mint a később megjelent eredményhírdetésből megtudtam ezzel a teljesítménnyel a 75. helyen végeztünk). Itt a GPS-ekből kiolvasták a megtett út tracklogjait amivel igazolta a versenyző a teljesítést. A játékosok döntő többsége is ekkortájt érkeztek vissza a táborba. Szerintem Siófokon a városközpontban lakók igencsak meglepődhettek a csapatokban boklászó hátizsákos, kütyüket meredten figyelő játékosok láttán. Ilyennel szerintem még nem találkoztak.

13.00 óra felé már egyre jobban látszott, hogy az ebéd kiosztása meg fog hiusúlni az előre meghírdetett hajós láda keresés előtt. Ekkortól az eső is elkezdett cseperegni és ki is tartott a délután folyamán kisebb-nagyobb intenzitással végig a rendezvény végéig. Mivel az ebéd késett a szervezők úgy döntöttek, hogy az étel kiosztása a hajó kirándulás után fog megtörténni. Ennek fényében 14.00-kor hajóra szállt a résztvevők közül kb 160 ember és elindult felkutatni a magyarországi geoládák egyik legérdekesebb darabját amely Siófok kikötőtől É-ra, kb 4.5 km-re a Balatonban van elhelyezve. A láda gyakorlatilag egy meteorológiai és egyéb, a tóra vonatkozó adatokat közlő bója. Mint az út során kiderült csak a helyét láthattuk, mert a tél közeledtével mindig beszedik és tavasszal rakják ki ismételten. De ez a hír sem vette kedvünket és jó hangulatban közelítettük meg a bója helyét. A feltételezett célnál mindenki lefényképezte a GPS-ének képernyőjét mivel ezzel lehetett jelen esetben igazolni a megtalálását a ládának. Utána a hajó még Tihany felé fordult majd a félszigettől kb 1 km-re fordult is mét Siófok irányába. Így a hajókázás jó 1 és 1/2 órára bővült. 15.30 körül értünk vissza a bázisra. Mindenki besorolt a gulyáságyú elé a megkésett ebéd átvételéhez. Eközben terjedt a hír, hogy mialatt a társaság nagyrésze hajózni volt megjelent egy új láda Siófokon, közel a bázishoz a Sió zsilipnél. Így aki csak tudott miharabb indult is megkeresni ezt az új ládát. Igazi zarándoklat vette kezdetét a ládához. Természetesen én is megkerestem ezt a ládát.

16.30 magasságában a szervezők megkezdték az eredmények kihírdetését  és a versenyek végén már megszokott, a szponzorok által felajánlott ajándékok kisorsolását a résztvevők között. Szerencsénkre mi az elsők között nyertünk egy ajándékcsomagot. Így kb. 17.00 után elindultunk haza Ceglédre, ahová 19.00 körül érkeztünk meg.

Összességében és röviden ez volt a története a napnak amelyről most pár fotót is csatoltam a leíráshoz. Kellemes élményekkel értünk haza. Számos olyan kessertárssal ismerkedtem meg és találkoztam személyesen akiket idáig csak a nick nevén és fotókról ismertem a netről. Hamutipró (Veszprém), mjdgm (Veszprém), judy05 (Zalaegerszeg): ők is kessertársak akikkel összebarátkoztunk a nap folyamán. A legfontosabbat pedig a végére hagytam: Mindez nem jöhetett volna létre a szervezők fáradtságos munkája nélkül, köszönet ezért: SylverRatnak, Fairynek, H. Gábornak, Bogeenek, BCI-nek, tavnak, vtsp-nek. Nagyon jó buli volt.

  A verseny weboldala: http://www.ddrkt.hu/3/ Itt mindent megtalálsz ha további információkra vagy kíváncsi ezzel a rendezvénnyel kapcsolatban.

Szólj hozzá!

Címkék: siófok geocaching ddrkt

A bejegyzés trackback címe:

https://bimbopeter.blog.hu/api/trackback/id/tr33819750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.